torstai 4. lokakuuta 2012

weddy weddy

Eilen eras pitka-aikainen haaveeni toteutui, kun paasin osallistumaan weddy weddy wednesday-streetpartyihin. Weddy weddy keraa keskiviikkoisin valtavan ihmisjoukon kadulle tanssimaan, juomaan ja polttamaan ganjaa.

 

Bileet olivat DJ-vetoiset. Mina ja pari tyyppia hostellilta oltiin pileissa noin klo 24, eika paikalla ollut juurikaan ketaan. Vasta yhden aikaan ihmismassa valtasi kadun ja kannabiksen tuoksu taytti ilman. Yllatyin hieman, koska ihmiset eivat juurikaan tanssineet. He seisoivat ringissa ja katsoivat niita muutamaa, jotka uskaltautuivat nayttamaan kuumimmat dancehall-movesinsa.

Yleison joukosta voi useimmiten loytaa mainetta niittaneita reggaeartisteja. Eilen bongasin...

... Lytan Fyahin

... ja Fantan Mojahin.

Lutan hengaili rennosti, mutta en uskaltanut menna juttelemaan. Sen sijaan Fantan Mojahin kanssa paiskasin katta. Pettymyksekseni Mojah vaikutti aikamoiselta nihilistilta.

Bileiden jalkeen mulle tapahtui matkani ensimmainen laheltapiti-tilanne. Lahdin Kamillan kanssa kavelemaan partyista hostellille, mutta jumituin juttelemaan eraan paikallisen hemmon kanssa. Kamilla puolestaan jatkoi matkaansa noin 100 m minun edella, seuranaan myoskin joku paikallinen mies. Mies jonka kanssa kavelin oli aika pelottava ja puhui levottomia, mutta jossakin sydameni kolkassa tunsin, etta rivoista jutuista huolimatta uskallan kavella hanen kanssaan.

Kamilla sen sijaan ryostettiin juuri, kun han oli paasemassa hostellille. Valkoinen auto kaahasi hanen viereensa ja autosta tuli joukko miehia. Mukanaan heilla oli ainakin yksi ase, jolla he uhkailivat Kamillaa. Kamilla joutui luopumaan kaikista koruistaan, puhelimestaan, kannykastaan ja rahoistaan. Onneksi mitaan pahempaa ei sattunut, vaan Kamilla paasi ehjin nahoin hostellille. Pelottavaa on, etta samaisen auton on taytynyt ohittaa myos minut, mutta pelastuin koska paikallinen mies oli turvanani, vaikka kayttaytyikin osittain kuin seksuaalirikollinen. :D

Pitaisi kai olla saikahtanyt ja pelata, mutta tottahan se on, etta tallaisia asioita tapahtuu kun matkustaa rikollisessa kehitysmaassa. Tallaiset laheltapiti-tapahtumat pitavat jalat maassa, eika niiden jalkeen tee enaa mitaan tyhmanrohkeaa. Jamaikaa ei pida pelata, mutta sita pitaa kunnioittaa.

Blessings

Ei kommentteja: